Διευρυμένη σύσκεψη για τα έργα υποδομών της Μαγνησίας

20-02-2019
Διευρυμένη σύσκεψη για τα έργα υποδομών της Μαγνησίας

Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα γραμμής Λάρισα – Βόλος με ταυτόχρονη παράκαμψη της Νέας Ιωνίας και σύνδεση του τρένου με την Α’ ΒΙΠΕ,  

Η προκήρυξη μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Βόλου με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το αεροδρόμιο και την ΒΙΠΕ και 

Η προκήρυξη εργολαβίας  συντήρησης της υποδομής του τρένου του Πηλίου εντός του 1ου εξαμήνου του 2019 ,

ήταν τα κυρίαρχα αποτελέσματα της διευρυμένης σύσκεψη για τα έργα υποδομών της Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΒ.  

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ Γιάννης Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του ΟΛΒ Γιώργος Τοζίδης.

Γενικότερα, στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των υποδομών της Μαγνησίας, με επίκεντρο το λιμάνι του Βόλου και οι πιθανές συνέργειες με τον σιδηρόδρομο.

Επίσης, θέματα του τέθηκαν προς συζήτηση ήταν η τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού υλικού που υπάρχει σε αποθήκες, η καλύτερη αξιοποίηση του τρένου του Πηλίου και η συντήρηση τροχαίου υλικού και του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου, το οποίο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

18 Φεβρουαρίου 2019 - metaforespress

The «HELLENIC COMPANY FOR ROLLING STOCK MAINTENANCE S.A» was founded in March 2013 and is active in the field of maintenance and smooth functioning of rolling stock with a view to achieving a safe and reliable operation of rail system.

Contact

1 Karolou str., 10437 Athens

07:00 - 15:00

210 5285800

210 5285830

info@eessty.gr