Ο Γερμανός Υφυπουργός Παιδείας στο ΚΕΚ του ΟΣΕ

23-07-2018
Ο Γερμανός Υφυπουργός Παιδείας στο ΚΕΚ του ΟΣΕ

Ο κ. Thomas Rachel, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, επισκέφθηκε στις 19.07.2018 τη σχολή ΚΕΚ του ΟΣΕ στην Αθήνα.

Στα πλαίσια προγράμματος συνεργασίας μεταξύ ΕΕΣΣΤΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΔ και Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στις σχολές εκπαιδεύονται νέοι και νέες σε τρεις ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων, του «Τεχνίτη Μηχανοτρονικού Ηλεκτρολόγου Οχημάτων», του «Τεχνίτη Ηλεκτρονικών Συσκευών» και του «Μηχανοτρονικού Εφαρμοστή Οχημάτων» σύμφωνα με το γερμανικό μοντέλο διττής εκπαίδευσης. Ανάλογη σχολή λειτουργεί και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γερμανός Υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας κ. T. Rachel, συνοδευόμενος από τον κ. Κελέμη Αθανάσιο, Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και συνεργάτες, περιηγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια της σχολής και συνομίλησε με τους κ.κ. Αναγνωστόπουλο Γεώργιο – Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ, Αντωνιάδη Γιάννη – Πρόεδρο της ΕΕΣΣΤΥ, Κακουλάκη Γεώργιο – Πρόεδρο του ΟΣΕ και Καραμεσίνη Μαρία – Διοικήτρια του ΟΑΕΔ . Τέλος, συνομίλησε με τους εκπαιδευτές και με τους μαθητευόμενους της Σχολής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και το εξελισσόμενο πρόγραμμα.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 και δραστηριοποιείται στην συντήρηση και στην ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού με απώτερο σκοπό την επίτευξη ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας του σιδηροδρομικού συστήματος.

Επικοινωνία

Καρόλου 1-3, 10437 Αθήνα

07:00 - 15:00

210 5285800

210 5285830

info@eessty.gr