Μαθητεία Διττής Εκπαίδευσης – Αίτηση

23-01-2017
Μαθητεία Διττής Εκπαίδευσης – Αίτηση

Βασικός στόχος της Μαθητείας είναι η εισαγωγή και υλοποίηση πρότυπων προγραμμάτων τεχνικών και σιδηροδρομικών επαγγελμάτων στο δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης, συγκεκριμένα στα επαγγέλματα: Τεχνίτης/τρια Μηχανοτρονικός – Ηλεκτρολόγος, Τεχνίτης/τρια Ηλεκτρονικών Συσκευών και Τεχνίτης/τρια Μηχανοτρονικός – Εφαρμοστής – Οχημάτων, με συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ. Α.Ε.), με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον ΟΣΕ και τον ΟΑΕΔ, για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας.

Στις Σχολές Μαθητείας θα λειτουργήσουν οι τρείς (3) ειδικότητες σε τέσσερα (4) τμήματα των 20 μαθητών :

  1. Τεχνίτης/τρια Μηχανοτρονικός – Ηλεκτρολόγος – Οχημάτων (Kraftfahrzeugmechatroniker), στην σχολή του ΟΣΕ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη και στην σχολή της ΕΕΣΣΤΥ στη Θεσσαλονίκη
  2. Τεχνίτης/τρια Ηλεκτρονικών Συσκευών (Elektroniker fur Gerate und Systeme), στην σχολή του ΟΣΕ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη
  3. Τεχνίτης/τρια Μηχανοτρονικός – Εφαρμοστής – Οχημάτων, στην σχολή της ΕΕΣΣΤΥ στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα μαθητείας, έχει διάρκεια δυο (2) χρόνια και απευθύνεται σε απόφοιτους/ες της Α΄ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ηλικίας 16 έως 24 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η φοίτηση περιλαμβάνει σε όλα τα έτη ενδοσχολική εκπαίδευση (θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος) και πρόγραμμα Μαθητείας σε εργασιακό χώρο, το οποίο εφαρμόζεται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και συγκεκριμένα στα Εργοστάσια και Μηχανοστάσια της ΕΕΣΣΤΥ, σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Η επιλογή των μαθητευόμενων θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ. Α.Ε.), του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, του ΟΣΕ και του ΟΑΕΔ.

 

Για την λήψη του εντύπου της αίτησης πατήστε εδώ.

 

Σημείωση: Μετά τη λήψη και τη συμπλήρωση του εντύπου της αίτησης, παρακαλούμε για την αποστολή του ως συνημμένο αρχείο στο e-mail της Υπηρεσίας Εκπαίδευσης της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. tmima.ekpaideysis@eessty.gr

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 και δραστηριοποιείται στην συντήρηση και στην ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού με απώτερο σκοπό την επίτευξη ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας του σιδηροδρομικού συστήματος.

Επικοινωνία

Καρόλου 1-3, 10437 Αθήνα

07:00 - 15:00

210 5285800

210 5285830

info@eessty.gr