ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ & ΣΤΟ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ

09-10-2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ & ΣΤΟ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ

Παρουσία των Διοικήσεων των σιδηροδρομικών εταιρειών, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΓΑΙΟΣΕ, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2018, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ κα. Κορίνα Κρέτσου επισκέφτηκε και επιθεώρησε το Σιδηροδρομικό Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου πεδίου.

Μαζί με την Επίτροπο, τις εγκαταστάσεις του Θριασίου Πεδίου επισκέφθηκαν και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής η Ειδική Γραμματέας κ. Ευγενία Φωτονιάτα, βουλευτές, κλπ.

Η Επίτροπος της ΕΕ αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του έργου για την Ελληνική οικονομία, τονίζοντας το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ είχε καλά αποτελέσματα. Η κ. Κρέτσου εξέφρασε δημοσίως τα συγχαρητήρια της προς την Ελλάδα για τις επιτυχείς προσπάθειες που καταβάλλει στον τομέα ανάπτυξης νέων υποδομών .
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επίσης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους τονίζοντας ότι με έργα σαν αυτό του Θριασίου η χώρα μας καθίσταται κέντρο διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου και ισχυροποιείται στην αγορά των διεθνών μεταφορών.
Κατόπιν, οι επίσημοι επιβιβάστηκαν σε τρένο και μετά από δύο περίπου ώρες αφίχθησαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λειανοκλαδίου, χρησιμοποιώντας την νέα διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή.
Ακολούθησε παρουσίαση του έργου της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα-Δομικός και ακολούθως η επίτροπος συνοδευόμενη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστα Μπακογιάννη και αντιπροσωπείες τοπικών αρχών μετέβησαν για επιθεώρηση άλλων έργων της περιοχής.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 και δραστηριοποιείται στην συντήρηση και στην ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού με απώτερο σκοπό την επίτευξη ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας του σιδηροδρομικού συστήματος.

Επικοινωνία

Καρόλου 1-3, 10437 Αθήνα

07:00 - 15:00

210 5285800

210 5285830

info@eessty.gr