Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Έναρξη πιλοτικού προγράμματος σπουδών διττής εκπαίδευσης σε τεχνικά επαγγέλματα.

31-03-2017
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Έναρξη πιλοτικού προγράμματος σπουδών διττής εκπαίδευσης σε τεχνικά επαγγέλματα.

Την εφαρμογή, από σήμερα 27 Μαρτίου, του νέου πιλοτικού προγράμματος σπουδών διττής εκπαίδευσης για δυο ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων, ανακοινώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.) και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε), σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Στην οργάνωση του προγράμματος, πολύτιμη συμβολή είχε και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ).
Πιο συγκεκριμένα, 50 νέοι μαθητευόμενοι θα εκπαιδευτούν υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. σε 2 ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων, του Τεχνίτη Ηλεκτρονικών Συσκευών και του Τεχνίτη Μηχανοτρονικού-Ηλεκτρολόγου Οχημάτων.
Η επαγγελματική σχολή, όπου οι μαθητευόμενοι θα παρακολουθούν τα θεωρητικά μαθήματα βρίσκεται στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΣΕ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ οι μαθητευόμενοι θα εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.
Σημειώνεται ότι, πρόκειται για μια ακόμη δράση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, που σκοπό έχει την ανάπτυξη εργαλείων βελτιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και κατ’ επέκταση τη στενότερη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την επαγγελματική εκπαίδευση.
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στηρίζει περισσότερα έργα Διττής Εκπαίδευσης, μέσω των οποίων θεμοσθετείται η οργάνωση και λειτουργία πιλοτικών προγραμμάτων, με σκοπό τη θεωρητική, αλλά και πρακτική εκπαίδευση των νέων.
Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 6419036 ή μέσω E-mail στο info(at)dual.com.gr

Δείτε εδω: το link(http://griechenland.ahk.de/gr/news/single-view/artikel/enarxi-pilotikoy-programmatos-spoydon-dittis-ekpaideysis-se-technika-epaggelmata/?cHash=225ad825d6302268fa2ff14c694445d8

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 και δραστηριοποιείται στην συντήρηση και στην ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού με απώτερο σκοπό την επίτευξη ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας του σιδηροδρομικού συστήματος.

Επικοινωνία

Καρόλου 1-3, 10437 Αθήνα

07:00 - 15:00

210 5285800

210 5285830

info@eessty.gr