Διευρυμένη σύσκεψη για τα έργα υποδομών της Μαγνησίας

20-02-2019
Διευρυμένη σύσκεψη για τα έργα υποδομών της Μαγνησίας

Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα γραμμής Λάρισα – Βόλος με ταυτόχρονη παράκαμψη της Νέας Ιωνίας και σύνδεση του τρένου με την Α’ ΒΙΠΕ,  

Η προκήρυξη μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Βόλου με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το αεροδρόμιο και την ΒΙΠΕ και 

Η προκήρυξη εργολαβίας  συντήρησης της υποδομής του τρένου του Πηλίου εντός του 1ου εξαμήνου του 2019 ,

ήταν τα κυρίαρχα αποτελέσματα της διευρυμένης σύσκεψη για τα έργα υποδομών της Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΒ.  

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ Γιάννης Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του ΟΛΒ Γιώργος Τοζίδης.

Γενικότερα, στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των υποδομών της Μαγνησίας, με επίκεντρο το λιμάνι του Βόλου και οι πιθανές συνέργειες με τον σιδηρόδρομο.

Επίσης, θέματα του τέθηκαν προς συζήτηση ήταν η τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού υλικού που υπάρχει σε αποθήκες, η καλύτερη αξιοποίηση του τρένου του Πηλίου και η συντήρηση τροχαίου υλικού και του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου, το οποίο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

18 Φεβρουαρίου 2019 - metaforespress

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 και δραστηριοποιείται στην συντήρηση και στην ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού με απώτερο σκοπό την επίτευξη ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας του σιδηροδρομικού συστήματος.

Επικοινωνία

Καρόλου 1-3, 10437 Αθήνα

07:00 - 15:00

-

-

-